Biztonsági adattörlés lépésről lépésre - BlackBerry

Mielőtt új készülékre váltasz vagy jelenlegi BlackBerry készülékedet átadod másnak (például beküldöd hozzánk szervizelésre), mindenképpen töröld az azon levő adatokat.

A biztonsági adattörlés az összes adatot véglegesen törli a készülékről, így azok nem állíthatók vissza. Ezek az adatok az e-mail fiókokra, a letöltött alkalmazásokra, a médiafájlokra, a dokumentumokra, a böngésző könyvjelzőire és a beállításokra is vonatkoznak.

Mielőtt törlöd a BlackBerry készülék adatait, érdemes készíteni egy biztonsági mentést az adataidról a számítógépre. A készülékadatok mentéséhez a BlackBerry Link alkalmazást használd - ha már fent van a gépeden, frissítsd.

  1. A kezdőképernyőn húzd lefelé az ujjadat a képernyő felső részétől.
  2. Érintsd meg a Beállítások > Biztonság és adatvédelem > Biztonsági adattörlés elemet.
  3. Tedd a következők egyikét:
    1. Érintsd meg az Adatok törlése elemet. Írd be a BlackBerry ID jelszavadat. Érintsd meg a Hitelesítés lehetőséget.
    2. Írd be a blackberry szót. Érintsd meg az Adatok törlése elemet.

A biztonsági adattörlés olykor 40-50 percet is igénybe vehet, attól függően, hogy mennyi adat van a készülékeden. Érdemes erre az időre töltőre tenni a telefont, nehogy pont közben merüljön le.

Ha a biztonsági adattörlés befejeződött, készülék automatikusan kikapcsol. A készülék bekapcsolásához nyomd meg a Bekapcsolás/Zárolás gombot.

Tipp 1: Ha készüléked továbbadását vagy újraértékesítését tervezed, ne felejtsd el eltávolítani a SIM-kártyát és a memóriakártyát.

Tipp 2: A biztonsági adattörlés nem törli a memóriakártyán tárolt adatokat, de amennyiben azok titkosítva vannak, a törlés után olvashatatlanok lesznek. Az adattörlés elindítása előtt kapcsold ki a titkosítást a memóriakártyán.

Tipp 3: BB10 v10.3.2 szoftververzió esetén: A biztonsági törlés a BlackBerry Protect funkciót is kikapcsolja, hogy az új felhasználó be tudja állítani a készüléket. Ha engedélyezve van a BlackBerry Protect lopásgátló funkció, a biztonsági törlés végrehajtásához meg kell adnod a BlackBerry ID azonosítót. Ha a biztonsági adattörlés befejeződött, a BlackBerry Protect is automatikusan kikapcsolódik. A BlackBerry Protect bekapcsolásához érintsd meg a Beállítások > BlackBerry Protect lehetőséget.