Kezdő lépések Androidos BlackBerrykhez

A KEY2 és a KEY2 LE a BlackBerrytől megszokott biztonságot nyújtja az Androidos platform teljes ökoszisztémájával. Így kezdj neki új Androidos BlackBerry készüléked beüzemelésének:

 1. SIM-kártya és memóriakártya
  1. Az új BlackBerrykbe nanoSIM-kártya való. (Nem javasoljuk vágott SIM használatát, mivel ezek vastagabbak a gyári nanoSIM-eknél, és könnyen beragadnak vagy megsértik a SIM-foglalatot.) Ha Dual-SIM-es készüléket vettél, akkor mindkét SIM nano legyen.
  2. A dobozba mellékelt kis eszközzel tudod kipattintani a foglalatot, ebbe helyezd be a kártyá(ka)t.
  3. Told vissza a nyílásba a kis tálcát.
  4. A készülék jobb oldalán található gombot 2-3 másodpercig lenyomva tudod bekapcsolni a telefonodat. A telefon első bekapcsolása nagyjából 5 percet vesz igénybe.
 2. A készülék beállítása a Varázslóval
  1. A BlackBerryd első bekapcsolásakor a Varázsló segít régiót és nyelvet választani, Wi-Fi hálózatra csatlakozni, beállítani a Google-fiókot, illetve átköltözni az új telefonodra az előző készülékről.
  2. Ha nincs kéznél az előző készülék, a költözést később is meg tudod ejteni.
  3. Ha a Varázsló végzett, a kezdőképernyő fog megjelenni a telefonodon.
 3. Adatok átmásolása az előző készülékedről
  1. Ha nem a Varázsló segítségével költöztél át az új készülékedre, akkor is bármikor át tudod másolni az adatidat a BlackBerrydre.
   1. Indítsd el a telefonon a Content Transfer alkalmazást.
   2. Érintsd meg az Ez az új készülékem opciót. (Alapértelmezésként a Google Drive-on keresztül tudsz szinkronizálni, de megoldható memóriakártyán vagy Wi-Fin keresztül is.)
   3. Érintsd meg a Következő gombot, majd válaszd ki a Google fiókodat.
   4. Az előző készülékeden navigálj a http://blackberry.com/transfer címre, majd telepítsd a BlackBerry Content Transfer alkalmazást az előző készülékedre.
   5. Indítsd el a Content Transfer alkalmazást, és a lépések során válaszd a Google Drive opciót.
   6. Ha végeztél, nyisd meg a Content Transfer alkamazást az új telefonon is, és add meg azt a jelszót, amit az előző készüléken használtál az adataid titkosításához.
  2. Attól függően, hogy milyen platformról váltasz, elképzelhető, hogy nem minden adatodat tudod átmásolni.
  3. A következő lépés a különböző fiókjaid átköltöztetése:
   1. BBM: Jelentkezz be a régi BlackBerry ID-dal az új telefonon a BBM-be, így az összes partnered, a megvásárolt matricáid és az előfizetéseid mind átkerülnek az új készülékedre. (Amennyiben iOS-ről váltasz, a matricákat nem tudod áthozni, az csak Android és BlackBerry készülékek esetén működik.)
   2. E-mail: Amennyiben a Content Transfer alkalmazással költöztél és az e-mail fiókokat is kiválasztottad, akkor mindössze a fiókokhoz tartozó jelszót kell megadnod a költözés befejezéséhez. Amennyiben egy teljesen új e-mail fiókot szeretnél beállítani az új BlackBerryden, úgy lépj be a BlackBerry Hubba, bökj a bal felső sarokban a három kis csíkra, válaszd az Új fiók hozzáadása opciót, majd kövesd a képernyőm megjelenő utasításokat.
   3. Közösségi média fiókjaid: a Twitter, Facebook, LinkedIn és hasonló közösségi alkalmazásokat telepítsd fel a telefonra a Google Play áruházból, majd jelentkezz be a fiókjaidba.
 4. Az új készülék használata
  1. A kezdőképernyők között az

    ujjadat a képernyőn, illetve a fizikai billentyűzeten jobbra vagy balra húzva tudsz váltani. 

  2. A navigációt a képernyő alján három gomb segíti:
   1. A háromszög alakú gombbal vissza tudsz lépni.
   2. A kör alakú gomb a kezdőképernyőre visz.
   3. A négyzet alakú gomb az utoljára használt alkalmazásokat nyitja meg.
   4. Ezek az ikonok nem minden alkalmazás vagy képernyő alatt látszanak. Ha lentről felfelé húzod az ujjad a kijelzőn, akkor mindig elő tudod hívni őket.
  3. A készüléket a bal oldalán található bekapcsoló gomb megnyomásával vagy a képernyőt kétszer megérintve tudod felébreszteni.
  4. A képernyőn fentről lefelé húzva az ujjad tudod megtekinteni az értesítéseket. Érintsd meg azt az értesítést, amit meg szeretnél tekinteni, vagy húzd el jobbra vagy balra, ha figyelmen kívül szeretnéd hagyni.
  5. A gyorsbeállításokat úgy éred el, ha egyszerre két ujjadat húzod lefelé fentről a képernyőn. Ez a gesztus akkor is működik, ha épp egy alkalmazás van nyitva.
  6. A BlackBerry Hub, a Google Search vagy a Device Search funkciókat úgy éred el, hogy lentről felfelé húzod az ujjad a képernyőn, majd a kívánt alkalmazáson állva felengeded.
  7. A BlackBerryre telepített alkalmazásokat a ::: gombot megértintve tudod megnyitni.
 5. A készülék védelme és az Android Device Protection bekapcsolása
  1. Ha minden adatodat átmásoltad az új készülékedre, akkor itt az idő, hogy biztonságosan megvédd ezeket.
  2. Kapcsold be a képernyőzár funkciót a Beállítások > Biztonság > Képernyőzár menüpontban
   1. Swipe: ezzel a beállítással egy ujjmozdulattal ki tudod kapcsolni a képernyőzárat. Ez a beállítás semmilyen biztonságot nem nyújt.
   2. Pattern: így egy mintát kell rajzolnod a képernyőre a feloldáshoz.
   3. Picture: egy számot kell a képernyőn megjelenő kép egy általad választott helyére húznod a képernyőzár kikapcsolásához.
   4. PIN: egy négyjegyű szám oldja fel a képernyőt.
   5. Password: egy számokból, betűkből és írásjelekből álló jelszóval tudod feloldani a képernyőzárat.
  3. A képernyőzár beállítása után érdemes az elérhetőségeidet beírnod a képernyő-zárolási üzenet részbe, hogy ha elhagyod a telefont, a becsületes megtaláló vissza tudja juttatni. Ezt a Beállítások > Biztonság > Owner's Info menüpontban teheted meg.
  4. Az Android Device Protection működése
   1. Az új BlackBerryden Android operációs rendszer fut, ezért amikor hozzáadsz egy Google-fiókot, az Android Device Protection automatikusan be van kapcsolva. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy az Android Device Manager appal távolról megcsörgesd, zárold vagy töröld a telefonodat.
   2. Szintén ez a funkció akadályozza meg, hogy valaki használatba vegye a telefonodat, ha elhagynád.
   3. Amennyiben úgy döntenél, hogy eladod a készülékedet, a Google-fiókot még az előtt kell eltávolítanod a telefonról, hogy lefuttatnál rajta egy gyári rendszertörlést.
  5. A BlackBerry DTEK alkalmazás: Ez az app monitorozza a készüléked védettségi állapotát, aminek - ha elvégezted a fenti beállításokat - kiválónak kell lennie.