Készülékváltás a BlackBerry Link szoftverrel

A BlackBerry Link szoftverrel új BlackBerry 10 operációs rendszert futtató készülékedre költözhetsz át egyszerűen. A szoftvert az asztali számítógépedre vagy notebookodra kell letölteni, a számítógépedet pedig USB-kábellel kell a telefonoddal összekötni. 

A BlackBerry Linket akkor tudod készülékváltásra használni, ha egy másik BlackBerry készüléről váltasz - azaz ha BlackBerry Device Software 5, BlackBerry 6, BlackBerry 7 vagy 7.1, illetve BlackBerry 10 vagy annál újabb operációs rendszert futtató telefonról szeretnél költözni.

A következő adatokat másolhatod át:

  • Készülékbeállítások
  • Telefonelőzmények
  • A beépített memóriában tárolt zenék, képek és videók
  • BBM-partnerek és -csoportok (BBM 6.2 vagy korábbi verzió)
  • Böngészőprogram könyvjelzői
  • Szöveges üzenetek
  • Jelszavak
  • Wi-Fi profilok
  • Mentett keresések
  • Saját partnerek és naptárbejegyzések (csak azok, amelyeket nem szinkronizáltál online, például Microsoft Exchange-dzsel, Gmaillel vagy Yahoo! Maillel)

Ha BlackBerry 10 operációs rendszerű másik készülékről váltasz, a következőket is át fogod tudni másolni:

  • Beállítások
  • Alkalmazásadatok
  • Média
  • A rendszergazda által megadott beállításoktól függően a munkatárhely adatai

Új BlackBerry készülékre való áttéréskor a BlackBerry Link biztonsági mentést készít a régi készüléked adatairól, és átviszi azokat az újra, hozzáadja az új készüléket a BlackBerry Link alkalmazáshoz, és ellenőrzi az új készülékre telepített szoftver verzióját. Ha elérhető szoftverfrissítés, a BlackBerry Link meg fog kérni a frissítésre.

A készülékcseréhez kövesd a következő lépéseket:

  1. Ha a rendszer kéri, add meg a készülékedhez tartozó jelszót. Kattints az OK gombra.
  2. Válaszd a Készülékcsere lehetőséget.
  3. Amikor a rendszer felszólít, kattints a Váltás a BlackBerry Device Software 5.0-ás vagy újabb verzióját használó másik BlackBerry készülékről vagy Korábbi készülék támogatott adatainak visszaállítása a biztonsági mentésből elemre.
  4. Tedd a következők valamelyikét:
    1. Ha más készülékről térsz át, és a rendszer kéri, csatlakoztasd a régi készülékedet a számítógéphez egy USB-kábel segítségével, és lépj tovább az 5. lépésre.
    2. Ha egy létező biztonsági másolatot töltesz az új készülékre, kövesd a képernyőn megjelenő utasításokat.
  5. Kattints a készülék képére, amint megjelenik.
  6. Ha BlackBerry 10 OS alkalmazást futtató készülékről váltasz, tedd a következőt:
    1. Az összes létező készülékadatnak az új készülékre való átviteléhez kattints az Összes támogatott adat átvitele elemre. Kattints a Tovább lehetőségre.
    2. Csak bizonyos adatoknak az új készülékre való átviteléhez kattints az Adatok kiválasztása átvitelhez lehetőségre. Az átmásolni kívánt adatok mellett jelöld be a négyzeteket. Kattints a Tovább lehetőségre. Kattints a Tovább lehetőségre.
  7. Amikor a rendszer kéri, csatlakoztasd az új készüléket a számítógéphez USB-kábellel.
  8. Várj, amíg a BlackBerry Link helyreállítja az adatokat az új készülékedre.
  9. Kattints a Befejezés gombra.

Tipp 1: A SIM-kártyát tedd át a korábbi készülékből az újba. Amennyiben BlackBerry 7.1 vagy korábbi rendszert futtató készülékről váltasz, akkor valószínűleg új SIM-kártyát kell kérned a szolgáltatódtól a készülékedhez.

Tipp 2: Ha volt memóriakártya is a régi készülékedben, helyezd át az újba.

Tipp 3: A készülékváltás csak azokat az adatokat költözteti át az új telefonodra, amelyeket a készüléken tároltál. A vezeték nélküli vagy online szinkronizációval mentett adatok nem kerülnek fel a készülékedre.

Tipp 4: A BlackBerry Link a személyes tárhelyen tárolt adatok költöztetését látja el, a munkatárhelyen tároltakét nem.

Tipp 5: Az e-mail fiókok és a nem támogatott alkalmazások nem vihetők át az új készülékre. E-mail fiókjaidat beállíthatod az új készülékeden, az új készülékre át nem vihető alkalmazások letöltéséhez pedig látogass el a BlackBerry Worldbe.

Tipp 6: Miután meggyőződtél róla, hogy az összes készülékadat másolása sikeresen megtörtént az új készülékre, a készülékadatok teljes törlésével alaphelyzetbe állíthatod régi készülékedet.