Kezdő lépések BlackBerrykhez

BlackBerry PRIV, DTEK60 és DTEK50 üzembehelyezéséhez itt találsz segítséget.

A BlackBerryd első bekapcsolása

 1. BlackBerry 10-es készülékedbe micro SIM (Leap, Z10, Q10, Q5, Z30, Z3) vagy nano SIM (Passport, Classic) való, ezért a beüzemelés előtt kérj egy megfelelő példányt a szolgáltatódtól (nem javasoljuk az egyedileg levágott SIM-ek használatát, mert nem garantálható, hogy azokkal jól működik majd a telefonod)
 2. Amikor először bekapcsolod a BlackBerrydet, ellenőrizni fogja, hogy van-e elérhető szoftverfrissítés - jó eséllyel lesz (ez a mobilszolgáltatódtól függ),
 3. Dönthetsz úgy is, hogy nem töltöd le a frissítést, de mi azt javasoljuk, hogy mindenképpen frissíts,
 4. Mivel a szoftverfrissítések igen nagy file-ok (sokszor 3-600 MB-osak), ezért érdemes Wi-Fi közelben lenned (különben a mobilinternet-kvótádat fogyasztja),
 5. Szintén fontos, hogy tedd fel töltőre a telefonodat, mielőtt elkezdesz frissíteni, nehogy pont közben merüljön le.

A BlackBerry ID

 1. Ha volt már BlackBerryd, akkor van BlackBerry ID-d, erre mindenképpen szükséged lesz a telefon használatához.
 2. Ha ez az első BlackBerryd, akkor az első bekapcsolás során kell létrehoznod egyet - tulajdonképpen egy sima regisztrációról van szó.
 3. És hogy mire jó a BlackBerry ID (BBID)? Legegyszerűbben: a BBID jelenti a hidat közted és a telefonod között. Telefonváltáskor a BBID segítségével tudod magaddal vinni a BBM-ismerőseidet, az AppWorldből letöltött/megvásárolt alkalmazásaidat, a BB Protect biztonsági mentéseit és az e-mail beállításaidat.

Adataid migrálása

Régebbi BlackBerryről újra legegyszerűbben a BlackBerry Link asztali szoftver készülékváltás funkciójával tudsz átköltözni. A szoftvert innen tudod letölteni (ha már fent van a gépeden, frissíts a legújabb verzióra).

Más platformról a Device Switch mobilalkalmazással tudsz adatokat migrálni az új BlackBerrydre.

A gesztusok

A BlackBerryk használatához meg kell tanulnod a telefon gesztusvezérlését, ehhez több segítséget is kapsz:

 1. A telefonban van egy beépített tutorial, ami automatikusan elindul az első bekapcsoláskor
 2. A telefon mellé kapott Kezdő lépések című tájékoztató szintén tartalmazza a legfontosabb gesztusokat
 3. Nagyon sokat írtunk róluk a BerryBlog Tippek-trükkök szekciójában
 4. Illetve a telefon felhasználói kézikönyve is részletesen foglalkozik velük (LeapZ3, Z10, Z30, Q10, Q5, Passport, Classic)

Ha bármilyen kérdésed lenne a telefonod használatával kapcsolatban, írj egy e-mailt a tamogatas@berrybolt.hu-ra, nagyon szívesen segítünk!